Hyggeaften

Der løftes ridderudstyr.

Hans Erik og Ole demonstrer undvigelse muligheder fra fjenden.

Ridder Ole havde meget spændende udstyr med.

Udstyret blev nærstuderet.

      Hyggeaften

Årets første arrangement løb af stablen i det nordjyske. Erik Madsen og familie lagde velvilligt hus til, og Hans Erik havde skaffet en spændende foredragsholder; nemlig ridder Ole fra Viborg.

Først gav Hans Erik os en gennemgang af hestens udvikling type-og størrelsesmæssigt i Norden fra vikingetiden til den jyske hests begyndelse. Der var mange overraskende ting, som tilhørerne ikke kendte til.

Derefter var det ridder Oles tur. Han og hans kone er de eneste danske udøvere af den ædle riddersport, som for Oles vedkommende har indbragt ham et europamesterskab. Ole medbragte en mængde spændende udstyr til de mange discipliner inden for ridderturneringer. Vi blev klogere på rustninger, visirer, våben og ridderdyster og ikke mindst hestens rolle i de forskellige former for krig og kamp op gennem historien.

Der var stor spørgelyst blandt publikum, og i pausen kunne man røre ved og stille uddybende spørgsmål til det flotte udstyr. Traditionen tro serveredes der kaffe med franskbrød og hjemmebag i pausen, og stemningen var som altid god.

Tak for en hyggelig og lærerig aften.

Klubben fik også nye medlemmer, Erik Madsen, Helle og deres datter Lise, som har stor interesse for den jydske hest. Og fra sydsiden kom flere unge, nemlig Tanja og Daniel fra Vive ved Hobro, som egentlig bare skulle bruge nogle mønstringstrenser, men som endte med at blive ”lokket” ind i foreningen. Forhåbentligt til gensidig glæde.

 Velkommen i Nordjyden til jer alle.

Husk:
Næste arrangement er hos Gunda og Hans Jørgen d. 28-3, hvor den jydske hest er i brug for plov, harve, vogn og på agilitybanen . Kom og deltag eller se på!

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.09 | 21:12

Tak for de gode billeder af alle heste og især føllene, det må have været noget af en opgave at holde styr på dem i marken. Mange tak til fotografen. Niels H.

...
08.09 | 21:05

Tak til alle som gjorde det muligt at gennemføre kåring og følskue. Helle og jeg blev næsten klar, men med hjælp fra alle sider. Tak Niels Holger

...
29.10 | 07:40

Tusind tak for en meget overvældende weekend, det var næsten mere end jeg kunne klare og huset kunne rumme. men uden alle gode hjælpere kunne det ikke gå. N.H.

...
07.03 | 17:00
Aktivitetskalender har modtaget 7
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE