Tilkørsel af plage

En fantastisk weekend er slut. 11 heste var meldt til tilkørsel. Nogle helt unge og uerfarne, andre ældre og lettere kørt og endnu andre, som var redet og lidt oppe i alderen, men aldrig kørt. En hel masse kuske af varierende alder og erfaring havde meldt deres ankomst, og 3 ældre heste stod for tilkørslen af de nye heste. Nye medlemmer fik vi også, velkommen til jer!

Vi mødtes til morgenkaffe og briefing af de hold, hestene skulle trænes i, og efter fælles orientering om coronaregler og udlevering af numre for at sikre vi ikke overskred de 50 deltagere, gik alle i marken.

Her stod den på pålægning og tilpasning af seletøj, arbejde med lange liner og træk med dæk. Ret hurtigt var de lidt mere erfarne heste klar på at blive sat sammen til tospandsarbejde. Frokosten var madpakker hjemmefra og en tiltrængt pause for heste og kuske. Efter middag blev der kørt tospand for vogn rundt på den store mark, som Niels Holger Fisker havde stillet til rådighed. Flere begyndte også at køre lidt rundt i nabolaget. Enkelte klubmedlemmer fik også øvet deres kundskaber i at sætte hegnspæle og reparere hegn, da en enkelt hest på grund af en forskrækkelse smuttede igennem hegnet til nabofolden. Heldigvis uden skader og med en helt rolig hest resten af weekenden.

Til aften var der bestilt mørbradgryde fra Sønderup Landkøkken, og det var i rigelige mængder og velsmagende. Lidt Vebbestrup Islagkage til dessert gled der også ned.

Søndag startede som lørdag, og nu var der run på vognene. Mange heste blev kørt med en erfaren hest, mens andre fra samme stald også blev kørt 2 unge heste sammen. Der blev kørt ned i Nibe by med adskillige spand. Der blev også tid til at trænekørsel med enspænder. Alt gik glimrende, og der blev arbejdet flittigt, kun afbrudt af en kaffepause hen på formiddagen.

Dagen sluttede ved 13.30 tiden med suppe med tilbehør og så lige lidt kaffe og kage at tage hjem på. Her fik vi også sagt tusind tak til Helle og Niels Holger for altid uden tøven at stille hjem, stald, materiel og marker til rådighed!

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Niels Holger | Svar 29.10.2018 07:40

Tusind tak for en meget overvældende weekend, det var næsten mere end jeg kunne klare og huset kunne rumme. men uden alle gode hjælpere kunne det ikke gå. N.H.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.09 | 21:12

Tak for de gode billeder af alle heste og især føllene, det må have været noget af en opgave at holde styr på dem i marken. Mange tak til fotografen. Niels H.

...
08.09 | 21:05

Tak til alle som gjorde det muligt at gennemføre kåring og følskue. Helle og jeg blev næsten klar, men med hjælp fra alle sider. Tak Niels Holger

...
29.10 | 07:40

Tusind tak for en meget overvældende weekend, det var næsten mere end jeg kunne klare og huset kunne rumme. men uden alle gode hjælpere kunne det ikke gå. N.H.

...
13.04 | 10:01
Forside har modtaget 51
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE