Avlsforeningen Nordjyden

Jydetræf 2022

Man siger det er svært at gentage en succes, man skal derimod lave sit eget arrangement og så gør det til en succes.

Her i weekenden har vi her i Nordjyden, taget stafetten op efter Sønderjyderne og har haft landsdækkende jydetræf, på Lejrgården i Dollerup ved Hvalpsund.

Der var indkvartering fra klokken 14 fredag, for personer, og på Nymarken for heste fra klokken 10.

Senere fredag kom John Sørensen os en indsigt i nogle af disciplinerne i brugskørsel. Han var god til at vise og fortælle og ja, ham og hesten kunne bare det der. Enkelte forsøgte sig ud i disciplinen med Johns hest eller egen, og vi må sande at selvom det så let ud, så kræver det øvelse.

Til aften havde madholdet (Sine og Jette), lavet en fantastisk gryderet, af den slags hvor maven bliver træt før øjnene. Efter maden, blev stranden nedenfor Lejrgården besøgt. En fantastisk udsigt over fjorden.

Lørdag morgen var der morgenmad fra kl. 7, herefter blev hestene hentet på Nymarken og gjort klar til turen, som skulle starte 9,30. Lidt før klokken slog halv, forlod 7 vogne pladsen, som blev starten på den mest fantastiske tur rundt på Louns halvøen. Turen gik ad veje af forskelligt underlag, lige fra asfalt til strandskaller og ja, en tur i strandkanten, hvor vi skulle over et meget farligt lille vandløb, ifølge hestene.

På turen kom vi forbi både nye og gamle landbrugsmaskiner, gennem sommerhusområder, hvor vognene blev filmet af rigtig mange, og og ned ad bakker, en tur gennem Hvalpsund og forbi havnen. Middagspausen blev holdt hvor der var plads og skygge til, at hestene kunne spændes fra, blive tilbudt vand og græsse. Vandet kom fra en palletank, som var fragtet derud. Madholdet var blevet rullende og serverede den mest fantastiske hjemmelavede kartoffelsalat, med lune hjemmelavede frikadeller. Sidste stop før hjemme, var ved ishuset på havnen, hvor Helle havde lavet en aftale, så de var klar til at komme over disken.

Vel hjemme efter en tur på 20 km og ca. 6,5 timer med pauser, trængte folk og fæ til et velfortjent bad, før kaffen blev indtaget. Herefter blev der gjort klar til Nordjydens sommerfest med grillet gris, flødekartofler, pastasalat og blandede salater fra det famøse madhold. OG selvfølgelig is fra Vebbestrup til dessert. 

Vanen tro blev der afholdt amerikansk lotteri, og her må hovedpræmien siges at være en valgfri 2-års hingst fra Mosegaarden i Nibe. En overraskelse for modtager (og alle andre), som holdte auktion omkring hingsten. Den gik til Daniel Bach. Mange tak til ALLE præmiegivere!

Søndag morgen var der morgenmad kl. 8, herefter var der stille og roligt opbrud og oprydning.

Der skal lyde en stor tak til alle som deltog i løbet af denne weekend! Tak til turarrangører, madholdet, grillfolket og alle som har givet en hjælpende hånd med at få denne weekend til at lykkedes!

Stafetten er nu givet videre til Jydsk Hesteavl Øst (Sjælland) i 2024.

Nyeste kommentarer

29.10 | 06:40

Tusind tak for en meget overvældende weekend, det var næsten mere ...